CO2 label

Een Generiek Gebouwen Co2-label voorziet voor ieder bestaand en nieuw gebouw in de weergave van haar Co2-impact in de maatschappij in termen van energie- en materiaalgebruik. Het Generiek Gebouwen Co2-label bundelt de Co2-impact van dit energiegebruik (gas en elektriciteit), de herbruikbaarheid van de materialen in het gebouw (Co2-besparing van nieuwe materialen), en de mate waarin het gebouw Co2-absorbeert door het gebruik van hout.

Op alle drie de elementen van Co2-impact kent een gebouw een score van A t/m G, waarbij een score A betekent dat een gebouw een lage Co2-impact heeft, of zelfs Co2 bespaard. Een label G weerspiegeld een hoge Co2-impact.
De drie elementen worden met elkaar gecombineerd tot een totale score voor het Generiek Gebouwen Co2-label, waarbij een gewogen gemiddelde van de drie scores wordt genomen. De weging van de drie scores is op dit moment gelijk aan elkaar, zodat het label ook eenvoudig uit te leggen is. Later kan een meer genuanceerde weging plaatsvinden, doch in de startfase is dit nog niet nodig, omdat alleen al de drie elementen van dit label voor veel (gedrags)veranderingen kunnen zorgen.

Een Generiek Co2-label laat met andere woorden in één opslag zien wat de Milieuprestatie van een Gebouw (MPG) is en kent dezelfde doelstelling als andere labels op dit terrein, namelijk efficiënt en effectief met materialen en energie omgaan. En die berekeningen leveren uiteindelijk een CO2 besparing op.

Interesse om deel te nemen als marktpartij?